Ladataan traileria...

The Peanut Butter Falcon

(Peanut Butter Falcon, The)

"Sympaattinen tie-elokuva hyötyy mainiosta kemiasta pääosien välillä ja Shia LaBeoufin hallituimmasta roolisuorituksesta aikoihin."  4/5 Episodi

"Vuosikymmenen parhaassa elokuvassa on sadun ainekset, mutta totuus piileekin luuserisankareiden elämänasenteessa." 5/5 Kulttuuritoimitus

SXSW-festivaalin yleisösuosikki, uuden ajan Forrest Gump, vuoden upein road movie!

Little Miss Sunshine -elokuvan tuottajien sydämellisessä uutuusteoksessa Zak (Zack Gottsagen), Downin syndroomainen poika, karkaa hoitokodistaan tavoitellakseen suurta unelmaansa tulla showpainijaksi. Epätodennäköisten sattumusten kautta Tyler (Shia LaBeouf), karkumatkalla oleva lainsuojaton, päätyy Zakin epäviralliseksi valmentajaksi ja matkakumppaniksi. Yhdessä tämä valloittava kaksikko matkustaa pitkin Floridan rannikkoa: viskiä juoden, kalastellen ja kiinnijäämistä kartellen. Asiat mutkistuvat entisestään, kun mukaan kuvioihin tulee Eleanor (Dakota Johnson), vastuuntuntoinen nuori työntekijä, joka haluaisi palauttaa Zakin takaisin hoitokotiin.

The Peanut Butter Falcon murtaa elokuvamaailman ennakkoluuloja: näyttelijöitä, joilla on Downin oireyhtymä, ei ole totuttu valkokankaalla näkemään – varsinkaan pääosassa, nimekkään tähtikaartin kärjessä. Zakin roolin näyttelevä ilmiömäinen Zack Gottsagen on lyönyt epäilijöille luun kurkkuun hurmaamalla katsojat kautta maailman.

Suomen elokuvasäätiön ohjelmistotuki 2019.

 

"Peanut Butter Falcon saa itkemään. Se on vuosikymmenen, tulevan ja menneen aidoin, hulluin, riemastuttavin elokuva.

Peanut Butter Falcon on jännäri, road movie, rakkaustarina, kannanotto ihmisen erityisyyden puolesta.

Olkoon, että sillä on serkku Forrest Gumpissa ja toinen Yksi lensi yli käenpesän -elokuvassa, se on silti aito oma itsensä.

Se keikuttaa elokuvanäyttelemisen raameja ja standardeja ja juuri siellä, mistä on totuttu odottamaan silikonilla ja botoxilla täytettyjä kehoja ja valkaistuja hampaita.

– Peanut Butter Falcon kääntelee tasa-arvosta, ihmisoikeuksista, rotuennakkoluuloista, ikäsyrjinnästä, vanhustenhoidosta, perheen tarkoituksesta ja vammaisuudesta aina uuden kulman, mitä pitemmälle huisin hieno tarina jyrää.

Daavid-Zak voittaa lopulta, siksi tarina on jännäriluonteestaan huolimatta myös ihana satu. Jos mietit, mihin viet koko perheesi ja vieläpä mummoja vaareja ja erityislapsia ja poikkeusyksilöitä kuhisevan sukusi tulevana viikonloppuna, se on tämä leffa."

5/5 Anne Välinoro, Kulttuuritoimitus 

"Sympaattinen tie-elokuva hyötyy mainiosta kemiasta pääosien välillä ja Shia LaBeoufin hallituimmasta roolisuorituksesta aikoihin. – The Peanut Butter Falconissa on paljon hykerryttäviä hetkiä, mutta se ei ole suoranainen komedia. Se on hieman haikea tutkielma unelmista vapaudenkaipuusta sekä kohtalon kutsun ja sen tiellä olevien esteiden ristiriidasta. Maagisen realisminkin puolella piipahtava elokuva jättää ikävistä ja synkistä hetkistään huolimatta jälkeensä hyvän mielen. Virkistävän erilaisen pääosakombon ohella The Peanut Butter Falconista tekee raikkaan tulokkaan harvemmin esitelty amerikana. – Kaiken kurjuuden keskellä The Peanut Butter Falcon ehdottaa hienovaraisesti, että ehkä ystävällisyys ja lempeys eivät sittenkään ole heikkouden merkki, vaan ne voivat olla myös rohkeiden ratkaisu."  4/5 Episodi

"Vuosikymmenen ihanin elokuva"
Film Inquiry

4/4
"Vuoden parhaita elokuvia!"
Award Circuit

"Fantastinen, täynnä sydäntä ja huumoria"
MovieWeb.com

"Valloittaa sydämesi!"
Flickering Myth
 

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin! 


 

Ohjaus

Tyler Nilson, Michael Schwartz

Käsikirjoitus

Tyler Nilson, Michael Schwartz

Rooleissa

Shia LaBeouf, Dakota Johnson, Zack Gottsagen, Thomas Haden Church, Bruce Dern, John Hawkes

Kieli

englanti

Tekstitys

suomi/ruotsi

 

Uusi ohjelmisto ja seuraavat näytökset julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. 

Elokuvaviikko on perjantaista torstaihin.

 

1 h 33 min K-12 Väkivaltaista sisältöä Ahdistusta aiheuttavaa sisältöä
 

  

Ohjelmisto ja aukioloajat


Kesäkaudella näytöksiä on ke ja pe-su, avaamme aina tuntia ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua.

Viihtyisä terassimme on pääsääntöisesti auki klo 21 asti (paitsi sunnuntaisin, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

 

Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

Etkö löytänyt toivomaasi näytöstä? Uudet näytökset julkaistaan maanantaisin!

 

Kiireellisissä lipunmyyntitiedusteluissa iltaisin ja viikonloppuisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori