ROH: Taikahuilu

(Die Zauberflöte)

The Royal Opera: Taikahuilu 

(Die Zauberflöte) 
W.A. Mozart

Uusi produktio avaa Royal Opera Housen näytäntökauden 2017-18 oopperaa ja balettia Kino Tapiolan valkokankaalla! Mika Kares debytoi Lontoon lavalla, lue Hesarin haastattelu täältä.

Taikahuilun vakavuus ja komiikka pääsevät oikeuksiinsa David McVicarin klassisessa ohjauksessa. Tanssivat eläimet, lentävät esineet ja kirkkaasti loistava tähtitaivas ovat osa ohjaajan luomaa mielikuvitusmaailmaa, joka tarjoaa upean taustan Mozartin musiikille Yön kuningattaren aarioineen, Taminon ja Paminan rakkausduettoineen sekä Papagenon kansanlauluja muistuttavine aarioineen. 

 

“Mika Kares teki rauhallisen ja varmaotteisen Royal Opera House -debyytin. Suomalaiset ehtivät tottua Matti Salmisen ja Jaakko Ryhäsen pitkän loistokauden aikaan syvempisointisiin Sarastroihin, kun Kares pyrkii kohti kevyempisointista ja syvällisen sävykästä ihannettaan Ferruccio Furlanettoa.

Laulu on linjakasta ja sointi kaunis. Hän sulautuu myös ensemblekohtauksiin balanssin puolesta luontevasti. Matalimmatkin sävelet tulivat nyt vaivattomasti, toisin kuin nuorempana.

Ei siis ihme, että Royal Opera House avasi heti ensi-illan jälkeen neuvottelut peräti kolmesta seuraavasta roolista.”

Helsingin sanomat. Lue koko artikkeli täältä! Täällä myös Mika Kareksen laaja haastattelu.

 

***

MUSIIKKI                 WOLFGANG AMADEUS MOZART
LIBRETTO                LORENZO DA PONTE
OHJAUS                   DAVID MCVICAR
KAPELLIMESTARI      JULIA JONES

TAMINO                   MAURO PETER
PAMINA                   SIOBHAN STAGG
PAPAGENO               RODERICK WILLIAMS

***

Live / Tallennus        Ke 20.9.2017 klo 21.15
Kesto (arvio)            3h 10min (1 väliaika)

Lauletaan saksaksi, englanninkielinen tekstitys.

***

Kino Tapiolassa ooppera- ja baletti-iltoihin kuuluu laadukkaan ohjelmiston lisäksi myös oikea oopperatunnelma: Takit jätetään narikkaan, saliin otetaan mukaan käsiohjelma ja väliajalla nautitaan kahvi/tee ja leivos. 

Kino Tapiola esittää maailman arvostetuimpiin kuuluvan ooppera- ja balettitalo Royal Opera Housen esityksiä Lontoon Covent Gardenista, ainoana teatterina Espoossa. Näytäntökauden 2017-18 teokset tallennetaan suorana satelliittilähetyksenä ja esitetään Kino Tapiolan valkokankaalla vain muutamaa päivää myöhemmin, aina sunnuntaisin klo 18. 

3h 10min
   

  Ajankohtaista

  Tuntematon sotilas -näytökset täältä! Väliajalliset näytökset täältä! With english subtitles here!

  ***

  Pähkinänsärkijä -baletin uusinta ke 20.12. klo 18, liput täältä!

  ***

  Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan – elokuvaviikko on perjantaista torstaihin. Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantaisin!

  Ohjelmistokierrossa nyt mm:

  Tuntematon sotilas englanniksi tekstitettynä täällä! Tuntematon sotilas with eng subs here!

  ***

  Oopperakausi 2017-18 täällä!

    

  Ohjelmisto ja aukioloajat


  Lipunmyynti teatterilla avautuu puoli tuntia ennen päivän ensimmäistä elokuvanäytöstä ja sulkeutuu päivän viimeisen näytöksen alettua.

  ***

  Kino Tapiola on ensi-iltateatteri joka valikoi ohjelmistoonsa pääasiassa eurooppalaisen ja kotimaisen elokuvan parhaimmistoa. Ohjelmisto julkaistaan maanantai-iltapäivisin viikoksi kerrallaan. Elokuvaviikko on aina perjantaista torstaihin.

  ***

  Kiireellisissä tiedusteluissa viikonloppuisin ja iltaisin kannattaa ottaa puhelimitse yhteyttä lipunmyyntiin teatterin aukioloaikoina, puh. 0400 885 779. Sähköposteihin vastataan vain arkipäivisin.


   
   

  Yhteystiedot
  Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
  Avoinna näytöspäivinä puoli tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua.

  Ota yhteyttä