Elokuvateattereiden yleisöt -tutkimus

Kino Tapiola osallistui Parametran touko-syyskuussa 2016 toteuttamaan elokuvateatteritutkimukseen, jossa selvitettiin yleisömme profiileja ja mielipiteitä paikallisteatteristaan. Asiakkaistamme huimat 266 vastasi kyselyyn hiljaisemmasta kesäkaudesta huolimatta, mistä suurkiitokset!

94% asiakkaistamme antoi teatterillemme kouluarvosanaksi 10 tai 9, mikä on poikkeuksellisen hyvä tulos; lisäksi 66% asiakkaistamme käy meillä kerran kuussa (muilla yksisalisilla vastaava luku on 43%), eli Kino Tapiolan asiakaskunta on todella sitoutunutta: 88% vastanneista pitää erittäin tärkeänä, että Tapiolassa on oma elokuvateatteri.

Muihin elokuvateattereihin verrattuna asiakasprofiilissamme korostuvat selvästi yli 55-vuotiaat, akateemisesti koulutetut ja yksin asuvat. Sukupuolijakauma on noin 70/30% naisten hyväksi, ja 2/3 osaa yleisöstämme tulee 5 km säteeltä.

82% vastanneista totesi elokuvissa käymisen olevan mieluisin elokuvien katselutapa, mikä oli myös keskimääräistä parempi tulos, joten ei liene yllätys että 61%:n yksi kolmesta pääsyystä tulla Kino Tapiolaan on se, että elokuva näyttää parhaimmailta isolta valkokankaalta. Kino Tapiolaan tullaan usein myös valtavirrasta poikkeavan ohjelmiston takia, mahdollisuudesta syventyä uuteen aiheeseen ja kodikkaan tunnelman vuoksi. Katsomismukavuus (eli kaunis sali ja erityisesti iso jalkatila, vaikka toki salin loivuus ja vanhat penkit toivat myös parannusehdotuksia) korostui myös muita vanhoja elokuvateattereita selvästi enemmän.

Avoimissa vastauksissa kysyttäessä mikä on parasta Kino Tapiolassa sijainnin lisäksi vahvuutemme ovat kodikas, rauhallinen tunnelma ja monipuolinen, laadukas ohjelmisto. Myös lippujen hinnoittelu saa poikkeuksellisen paljon spontaaneja kehuja. Usein korostuikin vaihtoehtoisuus Finnkinolle, mikä tuli esiin juuri asiakaspalvelun ystävällisyydessä, hälinän puutteessa ja lipunhinnoissa. Myös mahdollisuus vaikuttaa ohjelmistoon sai kehuja.

Elokuva, jota vastaajamme olivat menossa seuraavaksi katsomaan oli miltei poikkeuksetta eurooppalaista tai arthouse-elokuvaa poiketen muiden teattereiden jenkki- tai blockbuster-elokuvista. Taas kerran onnittelemme asiakkaittemme upeaa makua, katso vaikka Kino Tapiolan top 5 elokuvaa -listoja vuodesta 2011 täällä! Elokuvien aiheista mieluisimmiksi nousivat ihmissuhde-elokuvat, elämänkertaelokuvat sekä eurooppalaiset elokuvat (muut kuin Hollywood). Suurta kiinnostusta herättivät myös ooppera-, baletti-, näytelmä- ja musikaalinäytökset verrattuna muihin tutkimukseen osallistuneisiin teattereihin.

Nettisivumme sekä viikottainen uutiskirjeemme toimivat asiakkaittemme parhaimpina tietolähteinä, erityisesti jälkimmäisen osuus korostui verrattuna muihin teattereihin, mikä on mukavaa kuulla, sillä olemme panostaneet uutiskirjeen informaatioarvoon esim. nostamalla esiin eri maiden lehtien elokuva-arvosteluja. Parannusehdotuksissa korostui huoli, etteivät kaikki ole vielä löytäneet Kino Tapiolaa, joten somenäkyvyyttä ja lähialueille suunnattua paikalliskampanjointia toivottiin lisää. Olemmekin vuoden 2017 keväällä toteuttamassa juliste- ja etukuponkikampanjaa näkyvyytemme lisäämiseksi ja uutiskirjeemme levikin laajentamiseksi lanseeramme pian suosittele kaverille -tempauksen.

Parannusehdotuksia saimme toki myös kassan ja aulan ajoittaisen ruuhkaisuuden vähentämiseksi, joten laitoimmekin jo alennusperusteiset liput myyntiin verkkosivuillemme, lyhensimme varausten lunastusajan 15 minuuttiin ennen näytöksen alkua ja tehostimme viestintää netissä ostettujen lippujen kelpoisuudesta salin ovella joko tulosteena tai älypuhelimella näytettynä.

Tässä vielä asiakkaittemme avoimia vastauksia koontina, lue ja ihastu ja kerro muillekin!

”Kino Tapiola on ihanan kodikas ja siellä on aina hieno tunnelma! Parhaita kokemuksia on ollut taianomainen iltateehetki Kino Tapiolan terassilla ennen Espoo Cinen näytöstä. Aamukahvi samoin ennen lasten sunnuntaielokuvaa.”

”Pienen teatterin tunnelma vastapainona esim. Finnkinon isoille esityspaikoille. Sijaitsee lähellä (kohtuumatkan päässä) kodistani. Aikuiseen makuun sopiva ohjelmisto.”

”Hyvät elokuvat, hyvä tunnelma, hyvä sijainti, ei tunnu 'tuotantolaitokselta'. Ehdottomasti suosikkielokuvateatterini.”

”Hieno vanha elokuvateatteri, takaloossit, tyynyt ja viltit sekä elokuvat joita näytetään.”

”Vanhan ajan hieno tunnelma säilytetty Kino Tapiolassa. Laatuelokuvat. Kahvia voi juoda ennen elokuvaa vanhan ajan posliinikupista.”

”Sijainti, helppokulkuinen, oopperaesitykset, hyvä palvelu, olette ymmärtäneet oopperayleisön tarpeet.”

”Ilmapiiri ja ohjelmisto. Kino Tapiolaan on aina mukava tulla, iso kiitos sydämellisen ja osaavan henkilökunnan. Ohjelmistoon voi aina luottaa, huonoa elokuvaa ei Kino Tapiolassa näe.”

”Hyvä ohjelmisto, paikallista teatteria pitää tukea, järkevät lippujen hinnat.”

”Mutkattomuus, hyvä ilmapiiri, edulliset liput.”

”Lähisijainti, erittäin tasokas ohjelmisto (olen 62-vuotias ja työelämässä), edullinen lipun hinta, ranskalaiset elokuvat.”

”Tunnelma ja lippujen hinnat (jotka toivottavasti ei kipua Finnkinon tasolle).”

”Sijainti, palvelu ja tilavat penkit. Erityisen tärkeää on myös, että se ei ole osa Finnkinoa ja liput pysyvät kohtuuhintaisina.”

 

Vuoden 2015 asiakaskyselymme tuloksia, ruusuja ja risuja! 

Suoritimme laajan asiakaskyselyn vuoden 2015 aikana - suurkiitos kaikille vastaajille ! 

Sataan neljäänkymmeneen kahteen (142) vastaajaan mahtuu yhtä monta mielipidettä - tässä yritämme koostaa useimmin esiintulleita tai mielestämme erityisen hauskoja tai mukavia vastauksia. Tietysti risuja unohtamatta!

Vastaajia oli miltei kaikista ikäluokista - 22 -vuotiaasta 83 -vuotiaaseen - upeaa että olemme tavoittaneet näin monta sukupolvea! Joku muisti käyneensä ensimmäisen kerran Kinolla jo 1955 - vuonna jona Kino ensimmäistä kertaa avasi! Espoo Ciné tavoittaa myös paljon ihmisiä jotka eivät muutoin Kinolla käy.

Oopperat ja baletit ovat hyvin suosittuja, miltei 70 % vastaajista oli käynyt kerran tai useammin oopperassa ja hieman tuntemattomampi Event Cinema, taidenäyttelyt yms valkokankaalla oli tavoittanut 40 % vastaajista. Monet toivoivat myös konsertteja ja musikaaleja ohjelmistoon - otimmekin heti tähän kevääseen tenori Jonas Kaufmannin Puccinista kertovan konserttielokuvan! Vuosi sitten esitimme myös Monty Python -musikaalin ja pukeuduimme teeman mukaisesti! Viime syksyn Big Lebowski -illassa Dudet valtasivat Kinon.

 

Pyysimme kommentteja koskien elokuvien alkamisaikoja arkisin ja viikonloppuna, ja tämän hetkinen aikataulu vaikuttaa sopivan suurimmalle osalle niin että leffaan ehtii töiden jälkeenkin ja viikonloppuisin pääsee päivälläkin elokuviin - vastaajista 44 % oli tätä mieltä. 37 % vastaajista toivoi myöhäisnäytöksiä erityisesti viikonlopuille, kesälle ja lomille. Seniorikinomme sai paljon kiitosta! Valitettavasti korvapuusteja tarjoillut Taavin tupa on siirtynyt Tapiolasta muille maille joten pohdimme nyt mahdollisuutta saada erikoisleivonnaisia muualta. Olemme myös kokeiluluontoisesti ottaneet torstaille ja tiistaille lisänäytöspäiviä ja jatkamme kokeilua silloin tällöin - tietysti jos asiakkaita riittää. Jäämme innolla odottamaan metron tuomaa mullistusta! 

Suurin osa vastaajista (70 %) ei halunnut elokuviin ruotsinkielistä tekstitystä. Äänenlaatu, modernisoitu tekniikka sekä mainosten puuttuminen sai paljon kehuja!

Kysyimme verkkosivujemme toimivuudesta ja käyttökokemuksesta. Monet tiedustelivat mahdollisuutta eläkeläislipun ostoon verkkokaupasta - tämä ei kuitenkaan ole mahdollista sillä alennusryhmäoikeutus tulee aina todentaa mitä ei verkkokaupassa pysty tehdä. Todennuksen tekeminen saliin mentäessä hidastaisi saliin kulkua ja loisi näin painetta pieneen aulaamme ja uskomme että samalla vaivalla lipun ostaa kassalta käsin. Lipun peruutus verkkokaupasta käsin ei valitettavasti tällä verkkoalustalla onnistu lainkaan. Lisäsimme erään asiakkaan toiveesta IMDB -linkit elokuvien esittelysivuille! 

Kahvila/aulatilaan toivottiin lisää istumapaikkoja ja laskualustoja - olemmekin kevään aikana hankkimassa Espoo Cinéstä tuttuja pystypöytiä! Kinolle ilmestyy kevään aikana myös tuoreista pavuista tuoretta kahvia jauhava taikakone - ei enää termospullokahvia! Cappuccinoja ja latteja! Pop cornien lisäksi toivottiin jotain suolaista, selvitämme mitä suolaisia pähkinöitä olisi mahdollista lisätä valikoimaamme. Tumman suklaan patukan lisäsimmekin tuotteisiin suurella menestyksellä!

 

Saimme kehuja erityisesti ystävällisyydestä, ohjelmistosuunnittelusta, asiakslähtöisyydestä, nostalgisesta tunnelmasta sekä toiveiden huomioon ottamisesta! Haluamme kiittää asiakkaita erityisesti hyvästä elokuvamaustanne! 

Risuja saimme mm. parkkeerausmahdollisuuksista, näytöksien vähyydestä, vessojen ahtaudesta sekä toisen wc:n ns. odotustilan lukosta. Iloksemme voimme todeta että toisen vessan odotustilassa on nyt myös lukko! Myös uuden Ainoa -kauppakeskuksen parkkihallin myötä pitäisi parkkeerauksenkin helpottaa ja bussilla kulkeminen on ekologista! 

 

Mitkä sanat kuvaavat mielestäsi parhaiten Kino Tapiolaa? 

"Aikuisen laadukas ohjelmisto."   Retro, vanhanajan henkeä uhkuva, perinteinen, kodikas ja itsenäinen! Nostalginen, autenttinen, klassinen ja viehättävä! "Ajassa mukana mutta myös historia näkyy! "   Intohimoinen, söpö, ystävällinen, intiimi, tyylikäs ja ajan patinoima. " Idyllinen vanhan ajan teatteri. " Ajaton, lempeä, taiteellinen, aito, romanttinen ja kulturelli! " Nostalginen mutta nykyaikainen tekniikka. "  " Maailmanluokan korttelikino! " 

Loppuun lempparikommenttimme: "Olin katomassa Armi elää! -elokuvaa ja teatteri oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä. Elokuva oli alkamassa ja tässä kohtaa olisi muissa teattereissa kuulunut kova rapina, yskiminen yms. mutta Kino Tapiolassa oli aivan täydellinen odottava hiljaisuus, salillinen ihmisiä eikä ääntäkään! Se oli hyvin vaikuttava, jopa aavemainen hetki. "

Bravo Kinon upeat asiakkaat, bravo!

Ajankohtaista

Kino Tapiola on auki laatuleffojen ja viinibaarin merkeissä! Näytöksiä on ke-su, avaamme arkisin 45 min ennen päivän ensimmäisen elokuvan alkua ja la-su 30 min ennen ensimmäistä elokuvaa. Viihtyisä terassimme on auki klo 21 asti (paitsi su)!

Näytöksiin myydään toistaiseksi vain 70 lippua jolloin salissa on mukavan väljää. Täällä lisää turvallisuus-käytännöistämme!

___

Kaikkien 1.3.–30.9. aikavälillä umpeutuvien sarja- ja lahjakorttien käyttöaikaa on nyt pidennetty 31.10. saakka!

–––

Jos haluat tukea toimintaamme, voit ostaa verkkolippujamme täältä! 

Verkkolippujen voimassaoloaikaa on pidennetty 9 kuukauteen.

Digitaalisen sarjalipun 12-numeroista koodia käyttämällä voi liput lunastaa myös verkkokaupasta.

–––

Kinon kesätunnelmia YLEn uutisissa! Lue juttu täältä ja katso uutispätkä täältä (kohdassa 14.20)

–––

Tilaisuus Kinolla? Lue lisää täältä!

–––

Ohjelmistomme julkaistaan alan käytännön mukaan aina maanantaisin viikoksi kerrallaan perjantaista torstaihin. 

Etkö löytänyt sopivaa näytöstä? Lisää julkaistaan aina maanantai-iltapäivisin!

Tulevat elokuvat täällä.

  

 
 

Yhteystiedot
Mäntyviita 2, Tapiola · puhelin 0400 885 779 (teatterin lipunmyynti, aukioloaikoina) · info@kinotapiola.fi
Avoinna kesäkaudella näytöspäivinä tuntia ennen ensimmäisen näytöksen alkua, terassi sulkee illalla klo 21
(paitsi sunnuntaina, jolloin suljemme viimeisen elokuvan alettua).

Ota yhteyttä

 

Näytä ostoskori